واشـــامه

گــاه نوشت های یک نیمچه مجری
سکانس اول
واشـــامه

این منم. فهیمه سادات حقانی
نه این وری هستم نه آن وری من فقط یک «اصولگرای اصلاح طلب»م و حامی سرسخت ولایت
اللهم اجعل عواقب امورنا خیرا

مجری برنامه های مناسبتی و آیینی.
پل ارتباطی بین من و شما : F.haqani@chmail.ir

***
«واشامه» به معنای روسری و مقنعه است

دسته بندی نوشته هایم

۵ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۳ ثبت شده است

آنطور که مجری‌اش می‌گفت، پنج سالی می‌شود که این برنامه روی آنتن می‌رود. برنامه‌ای که با استقبال خانواده‌ها و طیف گسترده‌ای از بانوان مواجه شد و الحق و الانصاف از برد و نفوذ بالایی برخوردار است و باعث گره گشایی بسیاری از مشکلات و گرفتاری‌های خانواده‌های ایرانی داخل و خارج از کشور شد.
چندی پیش زمزمه‌هایی مبنی بر تعطیلی برنامه شنیده می‌شد. می‌گفتند بخاطر انتقاد تند و صریح حجت الاسلام و المسلمین «ماندگاری» از صدا و سیما روی آنتن زندهٔ همین برنامه، قرار است «سمت خدا» تعطیل شود...
اما سایت‌ها و رسانه‌ها می‌گفتند بجای پایان دادن به برنامه، عذر «سید عبدالمجید رکنی»، تهیه کنندهٔ موفق برنامه را خواسته‌اند و بدنبال «اخراج» او، مجری توانمند برنامه نیز از مردم خداحافظی کرد.

http://s5.picofile.com/file/8123692842/Untitled_1555.jpg


آخرین روز اجرای «نجم الدین شریعتی» مجری برنامه سمت خدا بود که حجت الاسلام و المسلمین فرحزاد پس از خداحافظی شریعتی اعلام کرد که علیرغم تلاش‌های بسیار زیاد کار‌شناسان برنامه مبنی بر بازگشت «سید عبدالمجید رکنی»، نتیجه‌ای عائد نگشته است و اگر مجری و تهیه کننده به برنامه بازنگردند، ما (کار‌شناسان برنامه) نیز به برنامه نخواهیم آمد.
واقعا چرا مجری برنامه به رغم اینکه می‌تواند بماند حاضر به ادامه کار نیست و آیا فقط به خاطر نبود تهیه کننده مطلوبش سیما را‌‌ رها می‌کند؟ جواب این سوال را می‌توان در صحبتهای حجت الاسلام و المسلمین «قرائتی» و تمجید بی‌سابقه از سید عبدالمجید رکنی یافت. کلیپ
از سویی دیگر تمجید مقام معظم رهبری از مجری سمت خدا نیز قابل تامل است. نقل کننده تمجید معظم له کسی نیست جز خود اقای ضرغامی ریاست سازمان صداوسیما. کلیپ
یادم می‌آید برنامهٔ «دیروز، امروز، فردا» که چندین سال پیش با اجرای «وحید یامین‌پور» از مجریان توانمند، ارزشی و دغدغه‌مند اجرا می‌شد، به علت موضع گیری‌های صریح و مناظره‌های چالشی پس از مدتی با مجری جدید روی آنتن رفت. اما مجری جدید همانا و کم شدن مخاطب همان.
اگر قلع و قمع کردن عوامل این برنامه با بهانهٔ ایجاد تنوع و تقویت برنامه انجام شده است،
جای تعجب است که برنامهٔ «نود» همچنان با اجرای «عادل فردوسی‌پور» در حال پیشروی است.
گویا خفه کردن صدای منتقدان در صدا و سیما و خصوصا برنامه‌های ارزشی به امری عادی بدل گشته است، و این از زیرکی و فهم بالای کار‌شناس برنامه بود که با هوشمندی تمام متوجه شد که صدا و سیما دقیقا کجا را نشانه گرفته است و سر بزنگاه گفت آنچه را که گفتنی بود. خداحافظی «شریعتی» و انتقاد «ماندگاری» و «فرحزاد» فقط و فقط یک مطالبهٔ دلسوزانه بود.
این چه جریان خزنده و گزنده‌ای در صدا و سیماست که برنامه‌های مذهبی و سیاسی مفید و پرنفوذ را از میدان بدر می‌کند؟
حرکت انتحاری نجم الدین شریعتی مجری برنامه قابل ستایش است و نشان می‌دهد در مقابل این جریان خزنده هیچ راهی جز فریاد برآوردن که شریعتی با خروج خود از برنامه سر داد وجود ندارد.

ظاهرا در سال «فرهنگ» عده‌ای در تلاشند تا علم فرهنگ را اینگونه بر زمین بزنند.
حواسمان را جمع کنیم، نکند علم فرهنگی به دست نااهلان بیافتد.

۴ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ ارديبهشت ۹۳ ، ۱۹:۵۸
پنجشنبه, ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۳، ۰۵:۱۸ ب.ظ

به جرم عاشقی

الهام چرخنده نمونه دیگری از هنرمندانی است که به خاطر تعهدشان مورد حمله قرار گرفت.

این بازیگر سینما و تلویزیون تنها به جرم اینکه عید نوروز را خدمت مقام معظم رهبری تبریک گفته، از ابتدای سال جاری تا به حال چه در فضای مجازی و چه در زندگی شخصی با دشمنی‌ها و کینه‌های افراطی‌ها روبه‌رو شده است، به طوری که حتی به گفته خودش نزدیک بوده است جانش را نیز از دست بدهد.

سؤال اینجا است که چرا هر وقت یک هنرمند بر خلاف جریانی که دوست دارد همیشه هنرمندان را ضد جامعه و حکومت جلوه دهد، کاری انجام دهد مورد هجمه و بی‌احترامی قرار می‌گیرد؟ انگار تحمل گروه‌های فشاری که نمی‌خواهند همراهی هنرمندان با بطن جامعه باور کنند، بسیار پایین است زیرا پیش از خانم چرخنده نیز بودند هنرمندانی که مورد بی‌احترامی این گروه‌های قلیل و بی‌هویت قرار گرفته‌اند. به چه گناهی متهم شده‌اند؟!

نمونه رفتار‌هایی که از عید نوروز امسال با الهام چرخنده شده است پیش از این نیز با دیگر هنرمندانی که علاقه خود را به انقلاب و نظام اسلامی نشان داده بودند تکرار شده.

گروه‌های تندرو که اعضایشان گاهی به اندازه انگشت‌های دست هم نمی‌رسد همیشه خود را مقابل جامعه و حاکمیت می‌دانند و سعی در تخریب چهره‌های ارزشی هنرمند دارند.

در جریان برگزاری جشنواره سی‌و‌دوم فیلم فجر جریان خاصی حضور پر رنگی داشت که تمام تلاش خود را صرف زیر سؤال بردن چند فیلم نموده بود. فیلم‌های «شیار 143»، «چ» و «معراجی‌ها» هر کدام به نحوی طعم تلخ نگاه‌های بسته این گروه‌ها را چشیده‌اند.

http://s5.picofile.com/file/8123670992/14337_53384.jpg

شیار به دلیل آنکه قهرمان فیلم یک مادر شهید است و «مریلا زارعی» خود را مدیون مادران شهدا عنوان کرده و در دیدار‌هایی که با علما در شهر‌های مذهبی داشته است چادر به سر کرده است، مورد حمله قرار گرفت!

http://s5.picofile.com/file/8123673042/2_1_201426141644.jpg

ابراهیم حاتمی کیا که با فیلم «چ» انتظارات را از سینمای دفاع مقدس چند پله بالا برد به جرم دفاع از «شیار 143» و جریان مسمومی که در هیئت انتخاب فیلم فجر حضور دارد با هجمه سنگینی روبه‌رو شد. بی‌احترامی‌هایی که به حاتمی کیا در این مدت شد، شاید بیش از تمام دوران فعالیت هنری این کارگردان سرشناس باشد.

http://s5.picofile.com/file/8123671368/n00299438_b.jpg

مسعود‌ده‌نمکی نیز که از ابتدا در سیبل بی‌احترامی‌ها قرار داشته و دارد، حتی اینکه وی با فیلم‌هایش سینمای ایران را از ورشکستگی نجات داده است باعث نشده تا گروه‌های تندرو و بی‌منطق وی را از آماج حملات خود بی‌بهره بگذارند. جالب اینجا است که بخشی از این افراد بی‌منطق در بدنه همین سینما لانه کرده‌اند. کسانی که هر سال با پول دولت فیلم می‌سازند، در فیلم‌هایشان به نظام و دولت جمهوری اسلامی بی‌احترامی می‌کنند و در آخر نیز باز از همه طلبکار هستند! آنها تحمل هیچ گونه همراهی با نظام ندارند، حتی اگر این همراهی در سطح بسیار پایینی باشد.

زمانی که اصغر فرهادی که عده‌ای او را سمبل سینمای روشنفکری ایران می‌دادند در مراسم اسکار سخنرانی کرد و از صلح‌طلب بودن مردم کشورمان سخن گفت، عده‌ای که تا دیروز وی را نماینده جریان فکری خود می‌نامیدند به سرعت تغییر موضع داده سخنان این کارگردان را نه حرف‌های خودش، بلکه القائات دولت به وی عنوان کردند! آنها انگار دوست نداشتند از سوی اصغر فرهادی به عنوان صلح‌طلب نامیده شوند، زیرا وحشی‌گری‌هایی که در این مدت از سوی‌شان علیه هنرمندان رخ داده است آنها را لایق عنوان صلح طلب نمی‌کند!

http://s5.picofile.com/file/8123672092/123524785.jpg

متأسفانه این گروه‌های تندرو بازیگر بی‌حاشیه‌ای چون پروانه معصومی را از این بی‌حرمتی‌ها بی‌نصیب نکرده و تنها به جرم اینکه خانم معصومی در دیدار هنرمندان با مقام معظم رهبری پشت تریبون قرار گفت و در سخنانی نسبت به مقام رهبری ابراز ارادت کرد، وی را با الفاظ زشتی مورد بی‌احترامی قرار دادند.

http://s5.picofile.com/file/8123670918/1_695_.jpghttp://s5.picofile.com/file/8123670900/A0876565.jpg

ردپای فتنه88 در توهین به هنرمندان حدود چهار سال پیش، بعد از انتخابات سال 88 بود که علیرضا افتخاری در یکی از مراسم‌هایی که دکتر احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور وقت نیز حضور داشت برخورد گرمی با وی می‌کند و احمدی‌نژاد را در آغوش می‌کشد، این کار آنچنان بر مخالفین احمدی‌نژاد گران آمد که با توهین‌های مکرر به افتخاری این خواننده پرکار و پر طرفدار را تا مدت‌ها خانه‌نشین کردند.آنها حتی اقدام به ضرب و جرح دختر وی نیز نمودند.تنها جرم افتخاری این بود که علاقه‌اش را به رئیس‌جمهور وقت علنی کرده بود!

http://s5.picofile.com/file/8123672050/20080717135559_Alireza_Eftekhari.jpg

رفتار‌های زشت این گروه‌های ضدفرهنگ و اخلاق نمونه‌های بسیار دیگری نیز دارد، ماجرای ساخت فیلم قلاده‌های طلا که از آن به عنوان مهم‌ترین فیلم ضدفتنه یاد می‌شود، باعث شد تا با هجوم این گروه‌های خاص بازیگران این فیلم چون «امین حیایی» و «علی رام نورایی» تا مدت‌ها درگیر حاشیه‌های آن باشند.

http://s5.picofile.com/file/8123671034/images.jpg

حتی نورایی در پارک دانشجو تهران مورد حمله اراذل و اوباش قرار گرفت! در فضای مجازی نیز کمپینی علیه گروه بازیگران این فیلم به راه افتاد و خواستار بایکوت آنها در محیط‌های هنری شده بودند، که البته این کمپین‌های بی‌پشتوانه مردمی به زودی با شکست روبه‌رو شدند.

http://s5.picofile.com/file/8123671018/55781303487269036056.jpg

با نگاهی به سیر حوادث رخ داده برای هنرمندان به خوبی می‌توان روند رو به گسترش این برخورد‌های اهانت آمیز را از سال 88 به بعد به خوبی مشاهده نمود. اتفاقات بعد از خرداد سال 88 علاوه بر اینکه امنیت جامعه را با تهدید رو به‌رو کرده بود، باعث شد تا در محیط‌های فرهنگی نیز فضا برای هنرمندان ارزشی تا حد زیادی غیر قابل تحمل شود اگر‌چه جامعه با خلق حماسه 9 دی خط پایانی بر فتنه‌گری‌ها کشید اما هنوز محیط‌های هنری از وجود گروه‌های تندرو و بی‌هویتی رنج می‌برد که از فرصتی برای انتقام‌گیری از هنرمندان ارزشی فروگذار نیست.

حتی اگر بهانه حمله آنها تنها تبریک عید به رهبر انقلاب باشد. به جرم عاشقی الهام چرخنده بعد از آنکه در تلویزیون سال نو را به رهبری تبریک گفت، با موجی از حملات روبه‌رو شد؛ از پیام‌های توهین‌آمیز در فضای مجازی گرفته تا حمله فیزیکی.

http://s5.picofile.com/file/8123670876/%D8%A7%D9%84%D9%87%D8%A7%D9%85_%DA%86%D8%B1%D8%AE%D9%86%D8%AF%D9%87_2.jpg

این بازیگر درباره اتفاقات این چند مدت می‌گوید: بعد از پخش صحبت‌های من در شبکه‌های مختلف منافقین، مخالفین و ضدانقلاب انتقادات زیادی به من شد، همچنین دوستان سینما لطف زیادی به من اظهار داشتند و پیامک‌هایی برایم ارسال کردند و من در مجموع متوجه شدم که آنها چقدر از کلام من ناراحت هستند.

چرخنده ادامه می‌دهد: من هم آدم هستم و از این واکنش‌ها دلم شکست اما یاد فرمایش امام خمینی(ره) افتادم که فرمود: زمانی ناراحت باشید که دشمن از شما تعریف کند. این بازیگر تصریح می‌کند: شبکه‌های تلویزیونی ماهواره‌ای که دور از کشور هستند و مرده باد و زنده باد سر می‌دهند، شروع به فحاشی و تهمت و تهدید علیه من کردند و سپس این ماجرا به صفحات اجتماعی رسید البته لازم است که بگویم من فیس‌بوک ندارم اما در اینستاگرام فعالیت می‌کنم. آنها در روز ششم اردیبهشت ماه که شب تولد پسر 16 ساله‌ام بود شیشه ماشین من را خرد کردند و من آنجا گفتم یا علی آیا حواست هست؟ من دارم می‌فهمم غربت شیعه چقدر سخت بوده است. الهام چرخنده می‌افزاید: هنوز هم ولایت مدارها و بچه‌‌مسلمان‌ها هستند و مرا تنها نگذاشتند من با پرچم ایران که روی آن به انگلیسی نوشتم «همه جانم امیرالمومنین رهبرم خاکم تموم مسلمین» عکس گرفتم و حال آنها بد و بدتر شد. به طوری که هنوز اینجا ایستاده‌ام کمرم درد می‌کند چون دیشب مرا به جرم عاشقی با چوب زدند.

امروز نیاز جامعه هنری ما یک 9 دی دیگر است که در فضای هنری و توسط خود هنرمندان صورت بگیرد. فضای هنری کشور هنوز هم از عده‌ای اندک که در تاریکی‌ها به دنبال تخریب چهره هنرمندان واقعی هستند، رنج می‌برد! بخشی از توهین‌هایی که امروز به حاتمی‌کیا‌ها، چرخنده‌ها، زارعی‌ها و ده‌نمکی‌ها می‌شود در همین فضای مسموم هنری فعلی طراحی عملی شده است! این توقع کمی است که زمانی که نظام در حیطه هنر و فرهنگ سرمایه‌گذاری می‌کند حداقل هنرمندان متعهد با فراغ بال به فعالیت بپردازند و از پول بیت‌المال برای تخریب چهره نظام استفاده نشود.

نویسنده : محمدصادق عابدینی

۲ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۵ ارديبهشت ۹۳ ، ۱۷:۱۸
يكشنبه, ۷ ارديبهشت ۱۳۹۳، ۰۴:۱۰ ب.ظ

برای اولین بار در طبس

فیلم «چ» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا که به مقطعی از زندگی شهید چمران می پردازد، همزمان در دو سالن آمفی تئاتر اداره فرهنگ وارشاد اسلامی وجمعیت هلال احمر طبس به نمایش گذاشته خواهد شد.

به گزارش طبس نیوز به نقل از روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان طبس، محمدرضا جعفری ،مسئول فرهنگی پایگاه مقاومت بسیج شهید محلاتی با اعلام این خبر افزود: فیلم چ به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا ،برگزیده جشنواره فیلم فجر ۹۲،برای نخستین بار در شهرستان طبس اکران می شود.

وی افزود: فیلم چ که به مقطعی از زندگی شهید چمران می پردازد،همزمان در دو سالن آمفی تئاتر اداره فرهنگ وارشاد اسلامی وجمعیت هلال احمر طبس به نمایش گذاشته خواهد شد.

جعفری خاطرنشان کرد:فیلم چ روزهای چهارشنبه،پنج شنبه ،جمعه مورخ دهم ،یازدهم ودوازدهم اردیبهشت ماه اکران خواهد شد.

مسئول فرهنگی پایگاه مقاومت بسیج شهید محلاتی در پایان گفت:فیلم چ در ساعات ۱۷ الی ۱۹/۳۰ و  ۲۰ الی ۲۲/۳۰ در روزهای ذکر شده به روی پرده خواهد رفت وبلیط فروشی نیز یک ساعت قبل از نمایش فیلم در محل سالن جمعیت هلال احمر انجام خواهد شد.

۵ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۷ ارديبهشت ۹۳ ، ۱۶:۱۰
چهارشنبه, ۳ ارديبهشت ۱۳۹۳، ۱۱:۲۰ ق.ظ

از آخرین تا تازه ترین.

“چ” آخرین حرف ابراهیم حاتمی کیا در سینمای ایران

اوایل که تیزر تبلیغاتی اش را در تلویزیون می دیدم ، حسرت این را می خوردم که هنرمندان ارزشی یکی یکی دارن عقب می کشند. مخصوصا بعد از دیدن فیلم "چ" بیشتر افسوس خوردم.

حتما شما هم دیدید تیزر تبلیغاتی اش:

چ ، آخرین حرف ابراهیم حاتمی کیا در سینمای ایران

اما...

این روزها، و بعد از دیدار حاتمی کیا با رهبر معظم انقلاب، انگار جان ِ دوباره گرفت، انگار امیدش تازه شد، و حالا در تلویزیون می بینیم:

چ، تازه ترین حرف ِ ابراهیم حاتمی کیا در سینمای ایران

خودش در همایش قلم این چنین می گفت: « پریروز روز بسیار خوبی برای من بود اول آنکه به من خبر دادند باید خدمت مقام معظم رهبری برسم و دوم خبری بود در مورد نظرسنجی ارشاد که خوشحال‌کننده بود. وقتی خدمت آقا رسیدیم ایشان با روی باز و چهره‌ای بشاش از فیلم تعریف کردند و گفتند همان چمرانی بود که من می‌شناختم.

وی افزود: خوشحالم که نگاه مردم نسبت به فیلم سینمایی "چ" با نظر برخی از منتقدان پشت کامپیوترنشین متفاوت است.»

یاد حرف ِ کاندولیزا رایس، وزیر سابق امور خارجه آمریکا و مشاور ارشد جرج بوش افتادم:

رهبری ایران می تواند نقشه هایی را که بهترین ذهن ها، با صرف بیشترین بودجه ها، در زمانی بسیار طولانی کشیده و مجریانی ماهر اجرای آن را به عهده گرفته اند، با یک سخنرانی یک ساعته خنثی کند

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳ ارديبهشت ۹۳ ، ۱۱:۲۰
سه شنبه, ۲ ارديبهشت ۱۳۹۳، ۰۸:۱۷ ق.ظ

کلیپ طوفان شن

 

کلیپ بسیار زیبای طوفان شن

کاری از : سین.میم.ح

برای دانلود اینجــــــا کلیک کنید

Eagle Claw wrecks at Desert One April 1980.jpg

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲ ارديبهشت ۹۳ ، ۰۸:۱۷