واشـــامه

گــاه نوشت های یک نیمچه مجری
سکانس اول
واشـــامه

این منم. فهیمه سادات حقانی
نه این وری هستم نه آن وری من فقط یک «اصولگرای اصلاح طلب»م و حامی سرسخت ولایت
اللهم اجعل عواقب امورنا خیرا

مجری برنامه های مناسبتی و آیینی.
پل ارتباطی بین من و شما : F.haqani@chmail.ir

***
«واشامه» به معنای روسری و مقنعه است

دسته بندی نوشته هایم
شنبه, ۲۴ خرداد ۱۳۹۳، ۰۴:۲۹ ب.ظ

دهن کجی به ارزش های ایرانیان

مشغول خرید کیک و آبمیوه برای دخترکم بودم که فروشنده ی چند مغازه آن طرف تر به سمتم آمد.
با لبخند تلخی گفت: شما که خبرنگارید بیایید از این ها عکس بگیرید و بندازید داخل سایت تا مردم ببینند چه بر سر طبس آمده...
پرسیدم چه شده؟
پاسخی نداد، گفت بروید داخل مغازه ی برادرم، همه چیز دستتان می آید.
با تردید و کنجکاوی فراوان وارد مغازه شدم. چیزی را که میدیدم، باور نمی کردم.سر جایم میخکوب شدم.
حتما از خودتان می پرسید چه چیزی باعث شده تا این حد در شوک فرو بروم؟ و شاید وقتی پاسخم را بفهمید لبخندی بزنید و بگویید: ای بابا، این چیزها که دیگر عادی شده...
من چیزی را دیدم که قبح آن به مرور زمان دارد برای مردمان نجیب و باحیای شهر و کشورم میریزد .
یک مرد و دو زن چینی داخل سوپر مارکت بودند.حجاب یکی از خانم ها به قدری خراب و اسفناک و خارج از عرف ایرانی بود که حتی از شرح آن نیز معذورم.
خجالت را کنار گذاشتم و جلوتر رفتم و پرسیدم : where are you from?
یکی از خانم ها پاسخ داد : چینی هستیم
گفتم: فارسی بلدی؟
جوابش مثبت بود.
به او تذکر دادم که وضعیت خانمی که همراهش است مناسب کشور اسلامی ایران، خصوصا شهرستان طبس نیست.
با لبخند کنایه آمیزی صحبت هایم را برای هم وطنش ترجمه کرد و او هم برای اینکه مرا دست به سر کند روسری اش را روی سرش جابجا کرد.
بیرون از سوپرمارکت ، همان مردی که مرا دعوت به تهیه خبر درباره ی وضع چینی ها کرده بود گفت که مرد چینی مهندس کارخانه ی کک طبس است و لازم است تا خبری درباره ی وضعیتشان تهیه کنید.
اوایل زیاد جدی نگرفتم(شاید برای من هم عادی شده بود).
اما وقتی در سایت های دیگر نیز خبری مشابه با چیزی که خودم دیدم را خواندم و وقتی در گوشه و کنار شهرم می شنیدم اعتراض عده ای از مردمان دلسوزی را که با ناراحتی می گویند: اگر قرار است این ها مهندسین کارخانه ی کک باشند، صد سال سیاه چنین کارخانه ای نمی خواهیم، آن موقع بود که به خود آمدم و بر خود لازم دانستم تا این مطلب را منعکس کنم.
احساس من این است که این جریان، برنامه ای از پیش تعیین شده و سازمان یافته برای به چالش کشاندن وضعیت حجاب در ایران است.
امید که مورد توجه مسئولان شهرستان طبس قرار گیرد.

 

خبری که در ذیل می خوانید، چندی قبل در اعتراض به وضعیت حجاب و رفتار چینی های ساکن ایران در سایت های متفاوت خبری منعکس شد:
«به گزارش خبر روز، اخیرا حضور افرادی از کشورهای شرق آسیا به ویژه چینی ها در کشور زیاد شده است. اگرچه در ظاهر این موضوع مشکلی نداشته باشد اما جا دارد مسئولین فرهنگی بیشتر به برخی از پیامدهای فرهنگی این حضور توجه کنند.
 یکی از این موارد حجاب این افراد است که بر اساس قانون اساسی کشور حضور این افراد در کشور مستلزم رعایت حجاب و چارچوب های پوشش در ایران است.
متاسفانه شاهد هستیم در بسیاری از موارد نه تنها این افراد به رعایت پوشش در ایران اقدام نمی کنند بلکه به تمسخر حجاب در ایران هم می پردازند و با خنده از زنان محجبه استقبال می کنند.
بر اساس این گزارش با توجه به فصل گرما در ایران بانوان خارجی از بلوز و شلوار نازک استفاده می کنند که این عمل در عرف ایران قابل قبول نیست.
نکته جالب دیگر این است که دیده شده برخی از این افراد هنگام مراجعه به فروشگاهها تقاضای مشروبات الکلی می کنند.
این تقاضا در حالی است که وقتی فروشندگان به آنها جواب منفی می دهند، توسط این افراد مسخره شده و چینی ها با تمسخر و ناراحتی مغازه را ترک می کنند.
پیش از این دولت برای بازگرداندن تبعه های افغانی در ایران هزینه های زیادی را متحمل شده است که حضور چینی ها باد زنگ خطری برای مسئولین باشد.
با توجه به این موضوع که فرهنگ این افراد با فرهنگ ایرانی مغایرت داشته قطعاً حضور دراز مدت این افراد مشکلات فرهنگی زیادی برای کشور به وجود می آورد.
پیش از این احمدرضا لاهیجان‌‌زاده مدیرکل حفاظت از محیط زیست خوزستان به صید ” لاک پشت‌های فراتی” به عنوان یکی از گونه‌های در معرض خطر انقراض توسط کارگران چینی شاغل در میدان‌های نفتی آزادگان اشاره کرده و گفت: چینی‌ها این لاک پشت‌ها را می‌گیرند و می‌خورند!
این مقام سازمان محیط زیست از شکار غیرمجاز و استفاده خوراکی چینی‌ها از گونه های جانوری در معرض انقراض در تالاب هورالعظیم خبر داد و تاکید کرده است: گزارش نهادهای مردمی را مبنی بر استفاده خوراکی چینی‌ها از گونه‌های در معرض انقراض تالاب را تائید می‌کنیم.
با توجه به این نمونه مشکل به وجود آمده چینی ها در کشور باید میزان ورود این افراد به کشور بازنگری شده و مسئولین برنامه ویژه ای برای این حضور در نظر بگیرند«.
 
دوستی به طعنه می گفت: چه اشکالی دارد؟ مهم این است که با دنیا ارتباط برقرار کنیم، حالا اگر آن ها به ارزش های ما دهن کجی بکنند و قوانین و عرف ما را زیر پا بگذارند که به جایی بر نمی خورد. می خورد؟؟؟
 
موافقین ۲ مخالفین ۰ ۹۳/۰۳/۲۴

نظرات  (۲)

۲۴ خرداد ۹۳ ، ۲۱:۰۵ حسین زیلان
آیا این #مهمتر نبود که مهندس کشور بیکار است و مهندس چینی در کشور کار می‌کند؟
پاسخ:
این مسئله هم حتما مهم است.
ممنون از تذکرتان.
اما چیزی که ذهن بنده را بیشتر درگیر کرده بود. وضعیت حجاب و رفتار آن ها بود.
اما نکته ای که شما گفتید نیز قابل تامل و بررسی است
سپاس
che harfe bi rabti, midanid ke hamin chini dar keshvarash mosalman darad va moslmanha azadand har joor ke mikhahand begardan bepooshand va bokhorand,   harfe shoma badjoori booye gande zoorgooee midahad, chera hame bayad mesle shoma bashand? magar zoor ast? estebdad dagighan yani in!